vest

FOTO: Ovo su Zvezdini dresovi za jubilej Marakane

Crveno-beli će u nedelju, protiv Donjeg Srema, na teren istrčati u specijalnoj garnituri opreme, kreiranoj za proslavu 50 godina najvećeg srpskog stadiona

Pesma na dresu

Crvena zvezda u nedelju obeležava 50 godina Marakane, a tim povodom, u saradnji sa Pumom, napravljena je specijalna garnitura dresova.

Između Zvezdinog grba i logoa Pume nalazi se grb Marakane i datum 1. 9. 1963, kada je odigran prvi meč na najvećem srpskom stadionu. S unutrašnje strane dresa nalazi se tekst pesme posvećene Marakani: "Ovde su najbolji padali, Ovde su najbolji stvarani, Priđi, Čućeš bubnjeva zvuk, Ovde zidovi još pričaju, O huku severa koji ne prestaje, Armije koja složno grmi, Ovde zidovi večno će pričati, O ljubavi između nje i nas."

Crveni dres za 50 godina Marakane

Inače, navijači će danas biti u prilici da dobiju ovaj specijalni dres, i to tako što će se pojaviti u 11 časova u Puminoj prodavnici u Delta sitiju, gde će dobiti "Zvezdin pasoš" i pečat. Potom treba da se "čekiraju" i u prodavnici "N sport" u TC "Ušće", pa u Knez Mihailovoj ulici, zatim u Red star šopu u Ulici kralja Milana... Sa ta četiri pečata, prvih 50 navijača koji dođu na Marakanu dobiće dres, a prilikom uručenja čekaju ih specijalna iznenađenja.

Beli dres za 50 godina Marakane

Utakmica Crvena zvezda - Donji Srem, u okviru 5. kola Superlige igra se u nedelju od 19 časova, ulaz je besplatan, a tom duelu trebalo bi da prisustvuju svi živi članovi generacije crveno-belih koja je 1. septembra 1963. odigrala prvi meč na Marakani, protiv Rijeke.

Povezane vesti